Cum să recunoaşteţi impotenţa?

piepryna artykuł

De disfuncţie erectilă suferă fiecare al treilea bărbat din Europa. Cu toate acestea, lipsa erecţiei şi scăderea libidoului nu întotdeauna este un semn de impotenţă. Verifica cum poţi să recunoşti impotenţa şi când trebuie să începi un tratament.

Impotenţa este frecventă la bărbaţi care suferă de tulburări de erecţie de mai mult timp. Incapacitatea continuă de a avea un contact sexual (care durează 2-3 săptămâni) este primul simptom al tulburărilor grave. Deşi impotenţa este asociată în primul rând cu persoane în vârstă, cercetările arată că cei mai tineri pacienţi au abia... 18 ani. Cum să vă protejaţi de pierderea masculinităţii?

Mai bine preveniţi decât trataţi

Grupul de probleme care include impotenţa niciodată nu apare brusc. În faza iniţială se pot observa erecţiile incomplete, dificultăţi cu obţinerea erecţiei sau lipsa frecventă a ejaculării. Nu ignoraţi aceste simptome – statisticile demonstrează că 41% din tulburări netratate de erecţie se transformă în impotenţă! Dacă observaţi la Dvs. scăderea potenţei sau libidoul scăzut şi diminuarea performanţei sexuale, este timpul să aveţi grijă de masculinitatea dvs.

Cauzele problemelor jenante

Specialiştii împart cauzele tulburărilor de erecţie în două grupuri de bază:

- de ordin fizic (de ex. Boli cardiovasculare)
- de ordin psihic

Pierderea satisfacţiei de viaţă sexuală este cauzată, de multe ori, de stres şi depresie. În acest caz poate fi necesară o vizită la psiholog sau sexolog. Tulburările de erecţie de ordin psihologic sunt frecvente la oameni tineri – care trăiesc într-o goană permanentă şi luptă în pat pentru poziţia de mascul alfa. Teama de nesatisfacere a partenerei, neîndeplinire a rolului de bărbat devine paralizantă i poate duce la tulburări grave de erecţie.

O cauză a problemelor cu potenţă poate fi şi starea rea de sănătate. Hipertensiunea, bolile cardiovasculare sau diabetul pot înrăutăţi performanţa sexuală a bărbatului cu până la 80%.

Cum să recuperaţi masculinitatea?

Tratamentul impotenţei este un proces adecvat pentru cauzele apariţiei tulburărilor şi pentru predispoziţie individuală a bărbatului. În unele cazuri este necesară terapia hormonală care constă în eliminarea nivelului scăzut de testosteron. Dacă tulburările de erecţie sunt de ordin psihic, merită să consultaţi un sexolog care va efectua o terapie individuală şi vă va ajuta să recăpătaţi bucuria de sex.

Pe piaţă să găsesc de-asemenea multe medicamente pentru potenţă, care restabilesc erecţiile puternice şi lungi. Preparatele pentru disfuncţii erectile cu ginseng şi l-arginină ajută în mod eficient să scăpaţi de afecţiuni şi recuperaţi performanţa sexuală pierdută.

5 metode pentru ejaculare precoce

Terminarea precoce a actului sexual poate descuraja eficient contactele sexuale ulterioare. Controlarea propriului corp poate fi dificilă dar există metode care ajută la prelungirea performanţei masculine în pat. Ce să faceţi?


1. Exerciţii

Tehnici de controlare a ejaculării se pot învăţa. Exerciţiile corespunzătoare (individuale sau cu parteneră) pot da rezultatele excelente cu condiţia că le veţi face în mod regulat. Când simţiţi că vă apropiaţi de final, întrerupeţi actul sexual şi aşteptaţi până excitaţia va scădea. Ejaculaţi abia după mai multe încercări în acest sens. Deja după câteva zile de exerciţii veţi avea controlul mai mare asupra reacţiilor dvs.


2. Preparatele care prelungesc contactul sexual


Pe piaţă se găsesc mai multe preparate pentru prelungirea erecţiei. Preparatele pentru potenţă prelungesc timpul de şedere a sângelui în corpurile cavernoase ale penise astfel încât erecţia durează mai mult, iar ejacularea întârzie. Avantajul acestui tip de produse este acţionarea lor imediată şi disponibilitatea care nu necesită consultarea medicului.


3. Gânduri cuminţi


Orgasmul se naşte în creier de aceea distragerea atenţiei de la situaţii intime poate ajuta la întârzierea finalului plăcut. Bărbaţi au dezvoltat simţul vizual de aceea uneori este suficient să vă întoarceţi privirea de la o parteneră sexy ca excitaţia să scadă. Eventual puteţi să începeţi să vă gândiţi la ceva ce nu are nicio legătură cu sex. Aveţi grijă însă să nu dureze acest lucru prea mult!


4. Schimbarea poziţiei


Dacă aveţi probleme cu ejacularea prematură alegeţi poziţiile sexuale care ajută la prelungirea contactului sexual. Pentru o perioadă renunţaţi la poziţii în care femeia este parte activă. Atunci nu puteţi controla ritmul contactului sexual. Alegeţi poziţii clasice, în care nu poţi vedea întregul corp al partenerei – mai puţine stimulente (inclusiv cele vizuale) vă vor permite să prelungiţi jocul iubirii.


5. Antrenarea muşchilor Kegel


Tensionarea corespunzătoare a muşchilor planşeului pelvian are un impact enorm asupra calităţii vieţii sexuale. Antrenamentul regulat al acestei părţi a corpului vă va permite să controlaţi mai bine ejacularea şi chiar să dobândiţi capacitatea de a avea orgasm fără ejaculare. Pentru a întări muşchii Kegel, opriţi fluxul de urină de 2-3 ori în timpul unei vizite în toaletă. Tensionarea conştientă a muşchilor cheie vă va permite să controlaţi penisul deja după câteva zile de exerciţii.

Dieta pentru potenţă excelentă


Problemele cu erecţie se pot evita chiar şi la vârsta de 40 de ani – este suficient să menţineţi stilul sănătos de viaţă şi să aveţi grijă de dietă corespunzătoare. Meniul îmbogăţit cu oligoelemente şi vitamine vă va permite să vă bucuraţi de performanţă sexuală excelentă la orice vârstă.


Înrăutăţirea potenţei se întâmplă oricărui bărbat. zdarza się każdemu mężczyźnie. Problemele temporare pot rezulta din stres sau dietă incorectă. Din această cauză este important să realizaţi care produsele contribuie la sporirea potenţei şi să le includeţi în dieta de zi cu zi.

Puneţi accentul pe produse naturale


Cu cât mai puţine produse procesate în dieta dvs. cu atât mai bine pentru viaţa dvs. Intimă. Ouă, carne de pasăre şi produse lactate ajută la procesul de spermatogeneză şi au un impact asupra cantităţii şi calităţii spermei. Dacă doriţi să vă bucuraţi de erecţie puternică şi sigură, consumaţi cât mai des carne slabă, brânzeturi, chefiruri şi iaurturi. Pentru obţinerea potenţei crescute sunt recomandate legume verzi, – toate tipurile de salate verzi, broccoli, pătrunjel sau coriandru.


Vitamine şi minerale


Pentru menţinerea performanţei sexuale sunt favorabili acizi graşi omega 3 – pe care le veţi găsi în principal în peşti, de ex. În macrou afumat, păstrăv sau hering. Asiguraţi-vă de-asemenea că dieta dvs. include produsele bogate în vitamina A, E şi D. Ân acest scop consumaţi nuci, migdale, roşii, morcov, ardei, caşcavaluri şi ficat. Nivelul corespunzător al vitaminelor valoroase vă va permite să aveţi erecţiile puternice chiar şi la vârsta de peste 40 de ani.


Evitaţi carbohidraţi


Dieta poate atât să ajute potenţa sau fertilitatea cât şi le scadă în mod semnificativ. Dacă ţineţi la performanţa sexuală trebuie să excludeţi din dieta dvs. Acizi graşi saturaţi şi aşa numiţi acizi trans Aceştia se află în fast-fooduri, dulciuri, batoane de ciocolată, vafe, lapte gras, costiţă sau untură. Acizii graşi saturaţi contribuie la ridicarea nivelului de colesterol şi au un impact negativ asupra întregului sistem circulator al organismului. Împiedică fluxul liber de sânge în vase, ceea ce duce direct la scăderea potenţei şi slăbirea erecţiei.


Afrodisiace fac minuni


Printre produsele alimentare există cele care de secole sunt folosite ca afrodisiace naturale. Acestea ridică tensiunea sângelui, cresc apetitul pentru sex şi ridică libidoul. Planificând o cină împreună cu micul dejun ţineţi minte de ardei iute – mâncăruri condimentate încălzesc, accelerează circularea sângelui şi intensifică pofta (nu numai pentru mâncăruri). Un afrodisiac natural sunt fructe de mare, în special stridii bogate în zinc care ridică nivelul de testosteron. În combinaţie cu un pahar de vin care relaxează şi uşor încălzeşte sângele – puteţi conta pe momente pline de extaz fără probleme cu erecţie.